Java Öğreniyoruz 1 ! Temel Seviye Java Öğrenmek

  • Java Nedir?     


 Java hem nesne yönelimli bir programlama dili hem de bir geliştirme platformudur.Dizüstü bilgisayarlardan veri depolama merkezlerine, oyun konsollarından bilimsel süper  bilgisayarlara, cep telefonlarından Internet'e kadar Java her yerde karşımıza çıkmaktadır.


        Figure showing MyProgram.java, compiler, MyProgram.class, Java VM, and My Program running on a computer.



  • Java Nasıl Çalışır?

Java programlama dilinde yazılan kodlar öncelikle .java uzantılı biten düz metin dosyalarına yazılır.Bu kaynak dosyalar daha sonra java derleyicisi tarafından .class dosyalarına derlenir.Daha sonradan bilgisayarınıza yükleyeceğiniz Java Virtual Machine java dosyasını çalıştırabilir hale getirir.
  • Neden Java Öğrenmeliyiz?

Java nesne yönelimlii kolay öğrenebilen, yüksek performanslı, güvenli ve her platformda (Windows,Linux) çalışabilir olduğundan Türkiye ve Dünya 'da en çok tercih edilen diller arasındadır.Bu yüzden , bir yazılımcı olarak birçok sektörde il başvurusu yaparken "Java biliyormusunuz ?"sorusu ile karşılaşabilirsiniz. Bu sorunun cevabına evet demek ve Java ile birçok alana hakim olabilmek için öğrenmeniz gereken ilk diller arasında yer almalıdır.


  • JRE, JDK, Netbeans ve Eclipse Kurulumu 

 Java  dilline başlamadan önce bazı Java programlama araçlarına ve geliştirme platformuna ihtiyacınız vardır.İndirmeniz gereken araçların linkleri aşağıdadır.


  • Java Runtime Environment(JRE)
  • Java Devolopment Kit(JDK)
  • Java Geliştirme Programı.Bunun için en çok tercih edilen platformlar Eclipse veya Netbeans'dır.Her ikisinin de kurulumunu ve hakkında detaylı bilgiyi linklere tıklayarak öğrenebilirsiniz.

2 yorum:

  1. Siten yazılıma başlayanlar için harika bir kaynak. Yeni başlayanlar için bol bol eğitim dersleri hazırlamanı çok isterim

    YanıtlaSil